V Vižmarjih se je že leta 1967 v okviru Mladinskega društva ustanovil nogometni klub (poleg nogometnega tudi še dramska, strelska in glasbena ekipa), vendar pa je bil klub uradno ustanovljen šele dve leti kasneje.

1969 - USTANOVITEV KLUBA TABOR '69

Leta 1969 so v Vižmarjih praznovali stoto obletnico pomembnega Vižmarskega tabora – največjega na Slovenskem (17.7.1869 je bil veliki shod kmečkih množic na prostem. Udeležilo se ga je okoli 30.000 ljudi, ki so zahtevali enakopravnost slovenščine in Zedinjeno Slovenijo. S tem so prebujali in krepili narodno zavest).

Tako se je ob tej priložnosti porodila zamisel o poimenovanju in registraciji društva.

18. julija 1969 so v Vižmarjih pri Ljubljani, v čast tabora ustanovili nogometni klub »Tabor '69«.
Glavni ustanovitelji so bili:
Vili in Rajko Bizant, Andrej in Matija Medved, Srečko in Roman Flerin, Stane Dimnik, Janez Šimenc, Matjaž Rajer, Franc Zatler I – debeli in Franc Zatler II – suhi in še enkrat brata – tokrat Štefan in Vjekoslav Ptičar.
Namen društva je bilo predvsem druženje in zabava. Poleg tega so morali fantje dohiteti okoliške vasi, ki so že imele vsaka svoj registriran nogometni klub.

1970-1978

Uradnim in tehničnim spremembah so sledile še prostorske. S starega – bolj improviziranega igrišča ob Savi – so se preselili na travnik na Gmajni na Brodu. Janez Šimenc se je dogovoril z lastnikom zemljišča kmetom Maksom za najem igrišča. Zbirali so prispevke po 100 dinarjev do zneska 20.000 dinarjev, kar je bilo dovolj za najemnino. Lastnik je zahteval odškodnino le za seno, ki bi ga lahko na igrišču pridobil. Po lastniku so tudi poimenovali prostor Maksov gaj.

S tem, ko so pridobili lokacijo je bilo potrebno igrišče še urediti. Celoten projekt je bil plod prostovoljnega dela. Fantje so sami priskrbeli vodo in elektriko. Pri samem urejanju igrišča so jim pomagali tudi vojaki iz bližnje vojašnice Borisa Kidriča v Šentvidu. V zameno so potem odigrali nekaj prijateljskih tekem.

Osnovni problem, ki je omejeval in dolga leta spremljal delovanje kluba je bila privatna lastnina zemljišča. Šele v poznih sedemdesetih ga je odkupila občina in je tako postalo last društva.

Nogometna ekipa se je vključila v sorško nogometno ligo. To je bila spontana dejavnost mladine širšega okoliša od Vodic do Škofje Loke. Liga je bila vaška, neregistrirana. Pogosto so si igralci sodili kar sami med seboj. V njej so poleg njih sodelovali še nogometni klubi: Smlednik, Vodice, Godešič, Pirniče, Sava–Tacen, Sv. Duh, Medvode, Zbilje, Reteče.

Igralci so morali v tem času sami poskrbeti za opremo. Imeli so nekaj sponzorjev – očete ter nekatere obrtnike iz Vižmarij, Tacna in Broda (Mizarstvo Vižmarje, Sodarstvo Tacen, Šport oprema). Za čistočo športnih dresov je skrbela Bizantova mama.

1979-1988

Od sezone 1980/1981 je ekipa nastopala v tedanji 2. slovenski ligi - zahod. V njej je nastopala do preimenovanja lige v MNZ Ljubljana.

1979-1988

Od sezone 1980/1981 je ekipa nastopala v tedanji 2. slovenski ligi - zahod. V njej je nastopala do preimenovanja lige v MNZ Ljubljana.

1989-1998

V sezoni 1991/1992 je v ligi MNZ Ljubljana zasedla 2. mesto in se uvrstila v 3. SNL - zahod. Sezona 1992/1993 je bila za ekipo verjetno najuspešnejša v njeni zgodovini. Osvojila je 2. mesto in le za las ji je ušla 2. slovenska liga. Takrat so pod vodstvom trenerja Škerl B. igrali: Verbič, Radoš, Šifrer, Predikaka, Škerl S., Milenković, Priveršek, Ilinčič S., Draksler, Luzar, Miljuš, Snoj, Groznik, Kerčmar, Langerholz, Živković. V 3. SNL - zahod je ekipa uspešno nastopala do sezone 1995/1996. V tej sezoni je zasedla 12. mesto in izpadla v Medobčinsko ligo Ljubljana. V sezoni 1996/1997 se je uvrstila na 2. mesto. V sezoni 1997/1998 je ekipa osvojila 3. mesto in se je zaradi spremembe tekmovanja v 3. SNL - center, kjer je ob koncu osvojila 4. mesto.

1999-2008

V NK Arne Tabor so se pojavile hude finančne težave ter prisilile ekipo, da izstopi iz 3. SNL in v sezoni 1999/2000 ponovno igra v 1. MNZ Ljubljana, kjer je ob koncu osvojila 6. mesto.

Nogometni klub je v skoraj 40 letih obstoja še vedno pod okriljem NZS in MNZ Ljubljana. Klub je sprva tekmoval v ljubljanski ligi. Po uspešnih tekmovanjih, se je uvrstil v zvezno consko nogometno ligo - zahod. V tej conski ligi so nastopale znane ekipe kot so: Ljubljana, Bela Krajina, Kamnik, Korotan, Usnjar, Vodice, LTH, Renče, Adria, Koper, Litija in druge.

Ob tem pa ne smemo pozabiti, da so vsa leta obstoja kluba delovale tudi mlajše selekcije, kar nekaj let pa je zelo aktivna tudi veteranska ekipa.