IZPOLNJEVANJE POGOJA PCT!

Spoštovani starši in nogometaši!

Vlada RS je sprejela nov odlok, ki s 1. 11. 2021 prinaša nove omejitve pri izvajanju treningov in tekmovanj in sicer:

Samotestiranje s testi HAG v domačem okolju je po novem obvezno za vse učence in dijake za udeležbo v športnih programih in športno rekreativnih dejavnostih ter obšolskih dejavnostih!!!

Odlok po novem določa, da se morajo vsi učenci in dijaki (tudi mlajši od 15 let) za udeležbo v športnih programih in športno rekreativnih dejavnostih ter obšolskih dejavnostih,  samotestirati s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju in sicer dvakrat tedensko v enakih presledkih. Novost je, da je samotestiranje s testi HAG za samotestiranje ustrezen način za izkazovanje izpolnjevanja pogoja PCT tudi za udeležbo v vseh oblikah obšolskih dejavnosti.

Učenci in dijaki so po spremenjenem odloku upravičeni do 10 testov HAG za samotestiranje na mesec.

Samotestiranje ni potrebno za osebe, ki so covid-19 prebolele oziroma so polno cepljene proti virusu SARS-CoV-2.

Celoviti pregled veljavnih omejitev, ki vplivajo na izvajanje športnih programov z razlago je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

S strani Inšpektorata za šolstvo in šport smo prejeli tudi obvestilo, da bo inšpektorat v prihajajočem tednu poostreno preverjal izpolnjevanje obveznosti preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT s strani ponudnikov športnih dejavnosti.

Osebam, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne sme dovoliti uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti.

Prosimo vas, da vsi, ki do sedaj tega še niste storili (ker ni bilo potrebno), izpolnite IZJAVO o izpolnjevanju PCT pogoja in jo prinesete na trening ter izročite osebno trenerju.

Dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju je priporočljivo vedno imeti tudi s seboj na treningu oz. tekmi.

 

 

 

Datoteke

izjava za fante DO 18. leta

izjava za fante OD 18. leta