Novice

LIGAŠKO TEKMOVANJE (7.10-8.10)

Poročila odigranih tekem preteklega kroga...

MLADINCI

"Končno doma," bi lahko rekli, saj smo zaradi vremena v tej sezoni odigrali šele eno tekmo na domači zelenici. V derbiju kroga dveh neporaženih ekip so naši fantje dosegli lepo in pomembno zmago. Ekipo NK Svoboda so premagali z rezultatom 2:1. Že pred tekmo smo vedeli, da bo to težka tekma, vendar pa smo z dobrim treningom med tednom in samo pripravo na tekmo pokazali, da dobro delo daje rezultate. Po dogovoru v garderobi smo tekmo začeli po predvidevanjih in v prvem polčasu nadzorovali igro, saj si nasprotnik ni priigral praktično nobene priložnosti za zadetek, medtem ko smo mi zadeli enkrat. V drugi polčas smo krenili z željo, da ohranimo ritem in nasprotniku ne dovolimo same igre, saj imajo kar nekaj zelo dobrih igralcev. Žal so nam prvih 20 minut drugega polčasa povzročali kar nekaj težav in si tudi ustvarili nekaj priložnosti ter na ta način tudi izenačili rezultat. Po prejetem golu smo se pobrali in bili enakovreden nasprotnik, tudi tokrat smo si ustvarili nekaj priložnosti in proti koncu tekme tudi drugič zadeli. Veseli naju, da tudi fantje na klopi in tudi tisti, ki niso bili v ekipi, in na svojo priložnost še potrpežljivo čakajo, dihajo kot eno in se skupaj veselijo uspehov na igrišču. To je pravi športni duh. Kljub zelo dobremu štartu v prvenstvo, moramo ostati trdno na tleh, kajti ekipe v ligi so zelo izenačene in samo takšen pristop, kot smo ga pokazali do sedaj, je zagotovilo za doseganje novih zmag. V soboto nas čaka naslednja težka tekma z večnimi rivali iz Črnuč.

trenerja Dali in Aleš

KADETI

Kadetska ekipa je v 7.krogu premagala Svobodo z rezultatom 3:0(1:0).

Prvič v tem prvenstvu smo domačo tekmo odigrali na svojem zelo dobro pripravljenem igrišču.Gostje so se po menjavi trenerja in dveh zaporednih zmagah predstavili kot čvrsta ekipa,na kar pa smo bili tudi pripravljeni.Prvi polčas je minil v trdi igri z obeh strani,nam je na srečo že v uvodu tekme preko Zdravkovića uspelo priti do vodstva,ki smo ga zadržali do polčasa.

V drugem delu smo prikazali boljšo igro,Kogej je z lepim strelom iz 20m povišal naše vodstvo.Res lep zadetek.Obramba na čelu z vratarjem Babnikom še četrtič letos ni prejela gola.

Za končni rezultat 3:0 je poskrbel Bengez.

Lepa in zaslužena zmaga naših fantov,ki si spet zaslužijo čestitke za taktično zrelo odigrano tekmo.

ARNE TABOR69 : SVOBODA 3:0

Strelci: Zdravković,Kogej,Bengez

U15

Zagorje B - Arne Tabor 69  0 : 3

V sedmem  krogu smo igrali v Zagorju in zmagali z rezultatom 0:3.

V lepem vremenu so fantje z borbenostjo in pravim pristopom prišli do zaslužene zmage. Povedli smo v deseti minuti po izvrstnem prodoru in zaključku  Jaka Kolenca Verbiča. V prvem polčasu smo prihajali v lepe priložnosti, vendar nismo bili učinkoviti kot bi lahko bili.

V drugem polčasu je bilo potrebno potrpežljivo nadaljevati in doseči drugi gol.

Dočakali smo ga v 56. minuti, ko je celotna ekipa izpeljala lepo akcijo, zaključek pa je pripadel Simonu Medvešku.

Omeniti pa je potrebno tudi sodnika, ki je bil domačinom kar pošteno naklonjen, tako da kljub dvema očitnima enajstmetrovkama v našo korist je piščalka ostala nema.

Tretji gol je dosegel Jaka Kolenc Verbič, ko je lepo preigral vratarja in učinkovito zaključil.

Čestitke igralcem pristop k tekmi in staršem za podporo igralcem.

Trener Roman Ivanuša

U13

V sobotno nas je po nekaj tekmah igranja v gosteh čakal domača tekma. Igrišče je bilo lepo pripravljeno, vreme odlično, torej vrhunski pogoji.

Že od prve minute smo začeli odločno in nasprotniku pokazali, da si želimo vseh treh točk. Fantje so odigrali disciplinirano in homogeno. Tako smo že v 9 minuti povedli preko Jerneja, ki je lepo zaključil akcijo. Z golom so fantje dobili še dodatni zagon in do polčasa je bil 3:0 v našo korist.

V drugem polčasu so nekaj več priložnosti dobili še ostali igralci, ki imajo manjšo minutažo. Ob tem moram pvedati, da je svoj debi na zelenicah doživel Andraž Košir, ki je v avgustu šele začel resno trenirati.

Do konca tekme smo videli lepo igro z nekaj res lepimi, kombinatornimi akcijami. Končni rezultat tekem je bil 5:1 in tri točke so ostale doma.

Naslednja tekma nas zopet čaka doma, ko v soboto gostimo ekipi iz Kočevja, vabljeni.

Trener: Blaž Puc

U12

Selekcija U12 je odigrala srečanje 7 kroga. Na igrišču Belinke smo gostovali pri NK Bravu.

Na igrišču širokih dimenzij smo prvič v tej sezoni igrali brez igralcev, ki igrajo za selekcijo U13 ( razen vratarja Kobija ).

Na igrišču v prvem polčasu  so so igralci Brava na napadali ter v sredini polčasa tudi povedli. Glede na to, da so naši igralci prvič igrali na tako velikem igrišču smo rabili kar nekaj časa, da se privadimo na le tega.

Prišli smo v nekaj priložnosti iz protinapadov vendar nam je na koncu zmanjkalo moči za kaj več.

Fantom nimamo kaj očitati za borbenost, dali so vse od sebe. Vsaka tekma je nova šola za nas. Imamo CILJ, da igralci skozi trening in tekme dobijo izkušnje, da bodo v naslednjem letu bili enakovredni igralcem, ki že igrajo v ligo U13.

Končni rezultat NK Bravo : NK Arne Tabor 1 : 0.

V torek je nov trening ter izziv za še boljše delo.

Športni pozdrav.

Gorazd vStojanović

U10

V lepem nedeljskem jutri smo se odpravili na težko gostovanje k ekipi Brava. Lepo razpoloženi in pripravljeni smo se pripravili na nasprotnika. Začeli smo pogumno in nasprotniku nismo dopustili da se razigra, vendar so domači počasi prevzemali pobudo in po nekaj naših napakah tudi zadeli. Tudi mi smo si pripravili kar nekaj obetavnih situacij pred domačimi vrati, vendar smo bili v samem zaključku preveč nezbrani, da bi rezultat lahko bil za nas bolj ugoden. Tudi druga ekipa se je zelo dobro upirala domačemu moštvu. Kljub temu, da smo imeli kar nekaj mlajših fantov, smo lahko veseli, da se niso ustrašili in so igrali po svojih najboljših močeh. Za pristop in borbenost na tekmi lahko pohvalimo vse, ki so prišli na tekmo, so pa tudi posamezniki, ki jim je očitno vseeno, da pustijo ekipo na cedilu in tik pred zdajci sporočijo, da jih ne bo. V naslednjem vikendu smo prosti, potem pa nas čaka po mojem mnenju najboljša ekipa v ligi - ekipa Domžal. Do takrat pa imamo še kar nekaj treningov, da se v miru pripravimo na to tekmo.

trener Aleš

U8

V lepem nedeljske dopoldnevu smo v Maksov gaju gostili turnir cicibanov U-8. Nastopili sta še ekipi NK Krim in NK Črnuč. OŠ Interblock pa je nastop odpovedal. Na Taborski tribuni se je zbralo veliko število navijačev oz. staršev,ki so pozorno spremljali vsak dotik in gol svojih cicibanov. Naši Taborci pa so pokazali dobro predstavo. V ekipi je bilo veliko novih obrazov,ki so komaj začeli trenirat. Z rezultatom se nismo obremejevali vseeno pa smo do dobra polnili gol naših nasprotnikov. 

Pred nami so novi izzivi in še veliko trdega dela.