Novice

LIGAŠKO TEKMOVANJE (9.9-10.9)

Poročila odigranih tekem preteklega kroga...

U15

Jevnica – Arne Tabor 1:1

V drugi tekmi starejših dečkov smo se pomerili na gostujočem terenu z ekipo Jevnice in osvojili točko.

V prvem polčasu je bila ekipa Jevnice dominantna, nizala priložnosti in na našo srečo zadela samo enkrat. Zgodaj je igrišče zapustil zaradi poškodbe Gašper Skok, kar se je zelo poznalo v igri.

Drugi polčas smo odigrali bolje in uspeli izenačiti, ko je  nad Aljažem Fabjančičem  bil storjen prekršek  v 16 metrskem prostoru. Uspešen realizator je bil Jaka Kolenc Verbič.

Če bomo željni učenja bomo napredovali in upam, da bomo naslednjo tekmo z Jevnico dostojen tekmec.

Pohvale večini igralcem za pristop.

Hvala staršem za športno spodbujanje.

trener Roman Ivanuša

U13

V soboto smo dočakali tudi prvo domačo tekmo v novi soezoni. Nasproti nam je stala ekipa iz Mengša.

Kljub slabemu vremenu nam je vodstvo kluba ugodilo igranje na glavnem igrišču, ki je bilo kljub dežju odlično pipravljeno.

Tekmo smo začeli veliko bolje kot pred tednom dni v Črnomlju. Kmalu smo vzpostavili našo igro in prevzeli pobudo na igrišču. Videli smo nekaj lepih akcij, obe tem smo zadeli tudi prečko. Vendar kot se dostikrat zgodi v nogometu, smo namesto da kronali našo dobro igro z golom, prejeli oz podarili gol nasprotniku. Venedar tudi to je del športa in učenja, ki je pred nami.

Fantje so kljub kratkemu šoku prestavili v višjo prestavo in kmalu smo preko Jernejevega solo prodora izenačili. Nasprotnik je kljub naši dobri igri izkoristil ponujeno priložnost naše napake in reziltat povišal na 1:2. Fante to ni zmedlo in so z borbeno in lepo igro nadaljevali kolikor so dopuščali pogoji. Vse skupaj so vnočili z lepo akcije celotne ekipe in rezultat izenačili na 2:2.

V zadnji minuti prvega počasa smo imeli prosti strel katerega je Svit z prefinjenim udarcem spremenil v vodstvo 3:2.

V drugem polčasu smo gledali borbeno in na trenutek »moško« igro obeh ekip. Želja po zmagi je bila velika in borbenost ter zalaganje za ekipo na visokem nivoju. Kljub temu da smo do konca prijeli gol ter končali tekmo z remijem 3:3 sem z igro in predvsem zalaganjem igralcev za ekipo, lahko zadovoljen.

Tako se veselimo že naslednje tekme, ki nas čaka v Ribnici kjer bo nasproti stal zopet težek tekmec.

Se vidimo ...

Trener: Blaž Puc

U12

Spoštovani ! Selekcija u 12 je odigrala v Trebnjem tekmo tretjega kroga.

Na začetku tekme smo imeli več od igre, držali žogo v svojih nogah domačin pa je praktično iz prvega izbijanja porinil na sredini igrišča žogo za naš hrbet ter zadel po hitrem protinapadu. Kot v prejšnjem krogu smo tekmo začeli tako, da moramo loviti gol prednosti nasprotnika.

Moram povedati da se naši igralci niso znašli v v igri kjer so domači igralci naredili mnogo malih prekrškov ter vlečenj za majico, ki jih sodnik ni piskal.

Do konca prvega polčasa smo izenačili z zadetkom Martina ter imeli nekaj zrelih priložnosti vendar naši igralci pri zaključnem strelu niso bili dovolj zbrani.

Ob polčasu smo smo se dogovorili, da napadamo visoko vendar nam ni ni uspelo zadeti. Domačin pa je imel dovolj prostora v protinapadih kjer so bili njihovi igralci zelo nevarni. Do  konca so zadeli še dvakrat ter zasluženo zmagali.

NK.Trebnje : NK Arne Tabor 3 :1. 

Športni pozdrav

Gorazd Stojanović

U11  

Novo sezono smo pričeli koledarsko nekoliko kasneje, pa še vedno za nas nekoliko prehitro. Ker imamo malo skupnih treningov, nekateri igralci pa v mesecu avgustu niso imeli nobenega treninga, je bilo nerealno pričakovati resno konkurenčnost močnim Domžalčanom. Poleg tega smo bili še brez vratarja druge ekipe in nam je prišel na pomoč neustrašni vratar Gaber iz mlajše ekipe U10.

Prva ekipa je tekmo začela zelo disciplinirano in povlečeno, vendar s preveliko mero spoštovanja nasprotnika ali celo malo preveč strahu. Poskušali smo preko vratarja začenjati napade, toda bilo je težko, ker nas je nasprotnik pokrival zelo visoko. Delali smo nepotrebne napake, ker smo si podajali preveč lahke žoge, Jan na golu pa je naredil tri velike napake , ko je podal nasprotniku in smo po nepotrebnem prejeli prvi zadetek. V prvem polčasu je nasprotnik zadel še enkrat, mi pa smo imeli dve zelo lepi priložnosti preko Jana Nikolića in Maja, vendar se je izkazal vratar nasprotne ekipe. V drugem delu je prva ekipa začela bolj pogumno in hitrejše, bolj smo se upali napadati in le spretnost vratarja Domžal nam je preprečila dosego še kakšnega gola več. Seveda so imeli vrstniki iz Domžal še nekaj lepih priložnosti, vendar smo imeli tudi mi na golu ( z izjemo nekaj uvodnih minut ) zelo dobrega in razpoloženega vratarja Jana, kateri je nekajkrat zares lepo in neustrašno posredoval. Za nas je zadel Maj, igrali pa so še Luka, Ian, Bor, Žan in Tomas Po prikazanem smo lahko zadovoljni z obema ekipama, čaka pa nas zagotovo še veliko dela.

Druga ekipa je prvo tekmo sezone začela nekoliko slabše in po pritisku gostov hitro prejela 2 zadetka. Naši so se nato pobrali in dobro zapirali prostor pred svojim golom, s protinapadov pa so si preko Maksa in Tima ustvarjali priložnosti. Po napaki v obrambi so gostje pred zaključkom polčasa povišali svoje vodstvo.

Drugi polčas so naši začeli bolje, tako da so gostje s težavo prihajali do priložnosti. V tem delu sza dobro odigrala branilca Ali ter Lan s pomočjo Tijana, Adema in Andraža na bokih. Preko bokov so tudi prebijali gostujočo ekipo in si ustvarili kar nekaj priložnosti. Nagrada je sledila, ko je Tim znižal na 1:3. Sledilo je obdobje brez priložnosti, vendar so gostje zadeli še enkrat pred koncem in postavili končen rezultat 1:4, nekaj dobrih obrb a je pokazal tudi vratar Gaber. Naši si zaslužijo pohvale za drugi polčas in na njem graditi, da bodo tako neustrašno začeli naslednjo tekmo od prve minute.

 

NK ARNE TABOR 1   :   NK DOMŽALE 1        1  :  3

NK ARNE TABOR 2   :   NK DOMŽALE 2        1  :  4