Novice

NLB Šport mladih

V sodelovanju z NLB smo pripravili niz finančnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri upravljanju z denarjem.

NLB Pay - najsodobnejši način plačevanja

Mobilna denarnica NLB Pay omogoča brezstično plačevanje na ustrezno opremljenih terminalih POS, v Sloveniji in tujini. Deluje na tehnologiji NFC, plačuješ pa lahko z NLB Plačilnimi karticami Mastercard, ki si jih shranil v mobilno denarnico NLB Pay. Mobilni telefon le odkleneš, prisloniš k terminalu POS in je že plačano. Mobilna denarnica NLB Pay je na voljo za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (KitKat 4.1. in višje) in NFC (near field communication) tehnologijo.

Enostavna navodila za uporabo: https://www.youtube.com/watch?v=8UrT_zO2EUg

 

Prijatelju je treba vrnit izposojen denar, mar ne?

Kadar ti prijatelj posodi denar, je vračilo najlažje prek funkcije in-plačilo v mobilni banki Klikin. Seveda je to mogoče le, če oba uporabljata Klikin. Plačilo se izvede tako, da prek Klikina v telefonu poiščeš mobilno številko prijatelja, ki mu boš vrnil denar, vpišeš še namen in znesek. Denar je vrnjen takoj, brez težav z drobižem. Če prijatelj še nima vklopljenih in-plačil, bo dobil SMS-sporočilo, da mu želiš vrniti denar.

https://goo.gl/HZTmML

 

Na počitnice z gotovino ali karticami?

Gotovino je dobro uporabljati za manjše nakupe. Za večje nakupe pa uporabi kartico BA Maestro ali NLB Predplačniško kartico Mastercard. Katero od njiju izbrati? Preveri, ali prodajno mesto sprejema Maestro ali Mastercard kartice. Dvig denarja na bankomatu je cenejši s kartico BA Maestro, kadar dviguješ na bankomatu evre.

https://goo.gl/EPWH6m