Novice

LIGAŠKO TEKMOVANJE (14.4-15.4)

Poročila odigranih tekem preteklega kroga...


U15

Selekcija U15 je drugič v roku dveh tednov igrala proti vrstnikom s Kamnika.

Naši so tekmo začeli pogumno in z dobro mero borbenosti v duelih z lahkoto prihajali pred nasprotnikova vrata, vendar so bili v samem zaključku premalo zbrani. Gostje so redko prihajali do priložnosti s protinapadov, vendar so te odlično zaustavljali branilci Marcel, Luka Stojčić, Nik ter Tadej s pomočjo odličnega Nikota. Proti koncu polčasa so gostjw nekoliko vzpostavili razmerje na igrišču, rako da je igra potekala večinoma na sredini igrišča.

Drugi polčas so naši zopet začeli odlično in z dobrim kombiniranjem Tometa in Fabota prihajali do priložnosti. Gostje so v trenutkih premoči domačih zadeli po nezbranosti domačih po predložku. Naši so vseeno hitro izenačili preko Luke Tometa s strelom od daleč, zadnjih 15minut pa so napadali po tem ko sta Žan in Jan poživila igro, vendar je bil gostujoči vratar vedno na mestu. Naši bi čisto na koncu morali izvajati najstrožjo kazen, vendar je sodnik spregledal očitno roko gostujočega branilca.

Čestitke domačim za borbo in igro, manjkale so samo zaslužene 3 točke.

POSTAVA DOMAČIH:

Mir; Škrbinc, Stojčić, Medvešek M., Vehovec; Cabello; Andraschhe (Medvešek S.), Tome; Fabjančič; Terzič (Roglič), Anžin (Marc)

STRELEC: Tome


U13

V nedeljo smo na domačem igrišču gostili ekipo iz Ribnice. Gre za ekipo, ki nas je edina premagala v letošnjem tekmovanju MNZ. Kljub težavam z poškodbami je bila ekipa odlično rapoložena in pripravljene da oddela tekmo kot je potrebno.

Začelo smo dobro in vse skozi pritiskali na nasprotnikova vrata. Na gol smo čakali do 22 minute, ko je po desni strani lepo prodiral Žiga in na koncu tudi odlično straljal v spodnji levi kot. Rezultat 1:0 je bil tudi izid polčasa. V 4 minuti nadaljevanja smo po izvajanju iz kota vodili 2:0 ko je zadel Domen. Do konc tekem so dobili priložnost za igro vsi fantje. Končni rezultat je bil 3:0.

Pohvalite moram vse fante predvsem obrambno vrsto z Markom na čelu in golamnom Alexom, ki v spomladanskem delu še niso prejeli gola. Poleg tega je v nedeljo dobil nekaj minut za igro tudi naš 2. vratar Andraž.

Naslednja tekma je v soboto, ko na Dobravi gostujemo pri ekipi Dragomer – Ilirja. Vabljeni...

Trener: Blaž Puc


U12

Selekcija u12 je v nedeljo odigrala tretjo prvenstveno tekmo v spomladanskem delu.

Nasprotnik je bila ekipa NK Trebnje.

Od samega začetka smo šli v tekmo kot smo se dogovorili v slačilnici pred tekmo. To pomeni da igramo z enim ali dvema dotikoma. Ustvarili smo si tudi nekaj priložnosti, vendar smo po napaki naše obrambe dobili gol in to je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu smo poizkušali izenačiti vendar je prišla kazen, ko smo prejeli gol po solo akciji nasprotnikovega igralca. Po veliki borbi so naši igralci izborili izenačenje vendar smo si v isti minuti zabili avtogol.

Zadela sta Štuhec in Tilen.

Gremo naprej, izboljšali smo igro v prostoru potrebujemo še zaključek, v obrambi pa moramo biti bolj pazljivi.

Hvala staršem za podporo.

Športni pozdrav

Gorazd Stojanović


U11

Ta vikend smo imeli tekmo v nedeljo in sicer smo se s pomočjo staršev odpravili v Kočevje. Igrali smo proti vrstnikom NK Kočevja, ki so se pokazali za trd oreh in nas prisilili, da smo dali vse od sebe na njihovem velikem igrišču. Ekipi sta igrali dva polčasa na način boljša z boljšo in slabša s slabšo. Prva ekipa je povedla z najstrožje kazni in nadaljevala do prejetega zadetka, nakar se je nekoliko ustavilo tudi v napadu. Domači so imeli v napadu hitra igralca in velikokrat so igrali na preskok, zato je bilo nemalokrat precej zmedeno v obrambi, ker se ni šlo na prve žoge in se je pustilo le tem pasti na travo. Na sredini in v napadu smo delovali dobro,ter nasprotnika nenehno ogrožali prek bočnih položajev. Druga ekipa je začela dobro, vendar se je velikokrat sama prisilila in potisnila pred naš gol. Veliko število nepotrebnih napah in neupoštevanje napotkov pred tekmo, da je zaradi goste in nekoliko višje trave, potrebno dajati močnejše podaje. Prvi smo povedli mi in namesto, da vodstvo še povečamo, nas je nekajkrat moral reševati naš odlični vratar Coki. Imeli smo celo tekmo res veliko priložnosti, vendar, ko je potrebno potisniti žogo v mrežo velikokrat kaj zmanjka. Še vedno imamo problem pri obeh ekipah isti in sicer, da ko tečemo v protinapad enostavno bočna igralca prihajata preblizu našemu napadalcu in ga še dodatno ovirata. Fante je potrebno pohvaliti za prikazano igro, pristop in borbenost. Hvala staršem za podporo in seveda nekoliko daljši prevoz.

NK KOČEVJE 1   :   NK ARNE TABOR 69 1      2  :  3

NK KOČEVJE 2   :   NK ARNE TABOR 69 2      1  :  3    


U10

V nedeljo 15.4.2018 smo odigrali domačo tekmo proti NK Brinje, kateri nam je v jesenskem delu povzročal veliko težav, toda danes so fantje pokazali, da smo v zimskem času naredili napredek. Tekmi smo igrali na dobro pripravljeni domači zelenici in kljub slabi vremenski napovedi imeli srečo, ter v idealnih razmerah za igro, smo lahko uživali v predstavi, ki so jo pripravili mladi taborci. Obe ekipi lahko pohvalimo za pristop k igri in borbenosti, ki so ju prikazali na obeh tekmah. Naj še dodam da je prostora za napredek veliko in temu se bo potrebno v nadaljevanju sezone posvetiti.  Naslednjo nedeljo gremo v goste k ekipi NK Dragomer, kjer imajo fantje novo priložnost za dokazovanje.

​trener, Aleš