OBVEZNO PROTIDOPINŠKO E-IZOBRAŽEVANJE ZA IGRALKE IN IGRALCE

 

 

Novi Pogoji, pravila in kriteriji za registriranje in kategoriziranje športnikov v republiki Sloveniji, ki jih je na predlog OKS-ZŠZ sprejel Strokovni svet za šport pri Vladi Republike Slovenije, za pridobitev tekmovalne licence (točka 2.2.9) predpisujejo obvezen e-izobraževalni protidopinški program (ADEL) za VSE ŠPORTNIKE OD VKLJUČNO 14. LETA DALJE!


Program e-izobraževanje vključuje vsa pomembna področja preprečevanja dopinga v športu in
igralcem in igralkam zagotavlja podrobne informacije, katerih namen je preprečiti namerno ali nenamerno uporabo prepovedanih snovi in postopkov v športu.
E-izobraževanje, ki je stopilo v veljavo s 1. 1. 2022 in se izvaja na svetovnem spletu, je obvezno za VSE IGRALKE IN IGRALCE STARE 14. LET ALI VEČ in ga opravljajo individualno, v svojem prostem času.


S pričetkom nove sezone 2023/2024, t.j. od 1. 7. 2023 dalje igralec ne bo imel pravice nastopa, če ne bo imel opravljenega izobraževanja ter v sistemu potrjenega certifikata!!!


Igralke in igralce morajo na spletni platformi ADEL opraviti »Izobraževalni program za športnike na
nacionalni ravni«, do katerega lahko dostopajo preko spletne strani SLOADO -
https://www.sloado.si/kategorija/za-sportnike-adel, kjer so na voljo vsa podrobna navodila za registracijo in izvajanje izobraževanja. Program je sestavljen iz dveh delov: ADEL Tečaj za športnike na nacionalni ravni in priročnik za športnike o pomembnih spremembah Svetovnega protidopinškega kodeksa. Ko uspešno opravijo
oboje, prejmejo certifikat, s katerim dokazujejo, da so izobraževanje opravili. Veljavnost certifikata je 2 leti!


Pomembno: pri registraciji morajo športniki obvezno navesti ime in priimek v obliki, kot je navedeno
na njihovih osebnih dokumentih, za državo izbrati Slovenijo ter za šport nogomet »Football«.
Prejete certifikate pošljite na klubski e-naslov nkarnetabor69@gmail.com ali trenerju.

Športni pozdrav!

NK Arne Tabor 69