OBVEZNO PROTIDOPINŠKO E-IZOBRAŽEVANJE ZA IGRALKE IN IGRALCE

 

Novi Pogoji, pravila in kriteriji za registriranje in kategoriziranje športnikov v republiki Sloveniji, ki jih je na predlog OKS-ZŠZ sprejel Strokovni svet za šport pri Vladi Republike Slovenije, za pridobitev tekmovalne licence (točka 2.2.9) predpisujejo obvezen e-izobraževalni protidopinški program (ADEL) za VSE ŠPORTNIKE OD VKLJUČNO 14. LETA DALJE!

E-izobraževanje se izvaja na svetovnem spletu in je obvezno za VSE IGRALKE IN IGRALCE STARE 14. LET ALI VEČ in ga opravljajo individualno, v svojem prostem času. Igralec/ka ne bo imel pravice nastopa, če ne bo imel opravljenega izobraževanja ter v sistemu potrjenega certifikata!!!

!!!! Nova povezava za e-izobraževanje (direktna povezava na ADEL je enaka, na podstran pa je drugačna):

https://sloado.si/e-izobrazevanje/

Program je sestavljen iz dveh delov: ADEL Tečaj za športnike na nacionalni ravni in priročnik za športnike o pomembnih spremembah Svetovnega protidopinškega kodeksa. Ko uspešno opravijo oboje, prejmejo certifikat, s katerim dokazujejo, da so izobraževanje opravili. Veljavnost certifikata je 2 leti!!!!!

Seznam (poslan s strani SLOADO) ustreznih ADEL tečajev/izobraževanj za športnike za pridobitev antidoping certifikata je v priponki.

Neustrezni certifikati (primer: Osnovne informacije o posredovanju lokacij, Sport values online for children, …) bodo zavrnjeni.

Pomembno: pri registraciji morajo športniki obvezno navesti ime in priimek v obliki, kot je navedeno na njihovih osebnih dokumentih, za državo izbrati Slovenijo ter za šport nogomet »Football«.
Prejete certifikate pošljite na klubski e-naslov nkarnetabor69@gmail.com ali trenerju.

Datoteke

ADEL tečaji