TRENING - TEKME do nadaljnega ODPOVEDANE!

Vlada Republike Slovenije je danes na dopisni seji sprejela novi Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Te se določajo zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije bolezni covid-19, po novem pa je športna vadba dovoljena športnikom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let. V kolektivnih športih so dovoljena le tekmovanja najvišje ravni, v individualnih panogah pa velike domače in mednarodne prireditve brez gledalcev.
Odlok določa, da športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena. Ne glede na to pa je proces športne vadbe dovoljen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, a po novem le starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnem za šport.
 
Bodimo odgovorni do vseh, tako kot navajajo določila vlade in NZS in v največji meri, do našega KLUBA, do naše prihodnosti!